Въоръжени групи са откраднали 66 милиона евро от  Банката на

...
Въоръжени групи са откраднали 66 милиона евро от  Банката на
Коментари Харесай

Въоръжени групи са откраднали 66 милиона евро от Банката на Палестина,

Въоръжени групи са откраднали 66 милиона евро от  " Банката на Палестина ", написа френското издание " Монд ". Това е станало в средата на предишния месец.

Изданието е получило достъп до документ, предаден от " Банката на Палестина " на някои интернационалните сътрудници, в който се разказват зрелищни кражби, осъществени в главния банков клон в град Газа.

На 16 април чиновници установили, че в тавана на помещението със сейфовете е пробита дупка и е била открадната сума в израелски шекели, равняваща се на 2,8 милиона евро. При този грабеж крадците са взели непосредствено касите с пари, предопределени за зареждане на банкоматите.

Още на идващия ден въоръжени групи с експлозиви още веднъж са се върнали в банковия клон и са взривили циментов сейф, излят предния ден, с цел да отбрани парите. Те са откраднали три каси с пари, в които е имало пари в разнообразни валути, равняващи се на 29 милиона евро.

На идващия ден втори клон на банката е бил нападнат от отряд въоръжени мъже, които твърдели, че са представители на най-висшите управляващи на Газа, дефиниция, която се употребява за обозначаване на " Хамас ". Въоръжените мъже си тръгнали от банковия клон с израелски шекели на стойност 33,6 милиона евро.

Освен това израелската войска е конфискувала в анклава огромна сума пари, които са принадлежали на " Банката на Палестина ", съгласно информацията на " Монд ".  Френското издание цитира и израелски медии, които оповестяват през февруари, че иззетата сума възлизала на няколко десетки милиона $ и че тази интервенция целяла да се попречи на " Хамас " да постави ръка върху тези пари.

Френският вестник разказа и компликациите, които имала " Банката на Палестина " да укрие парите си брой и компликациите за жителите на Газа да се снабдят с пари в брой.

В линията Газа работели единствено два банкомата - в Рафах и Деир ал Балах, в южната част на анклава, и то когато имало ток там. Освен това въоръжени мъже причаквали хората, теглещи пари от банкоматите и ги изнудвали за % от изтеглената сума. Това се виждало на камерите на банкоматите, написа още " Монд ", представен от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР